Tak teď si někdo z té starší generace možná představí Návštěvníky a jejich kostku, v které bylo všechno důležité. Příprava byla zajímavější než výsledek. A chuť stále stejná. To jídla, která mám na mysli, musí naopak být zajímavá na talíři, chutná (nejlépe i zdravá) a hlavně rychlá.
To, co vede, jsou smetanové omáčky se sýrem, s těstovinami, zapečené s brambory.
Jestli je něco úžasně rychlé, tak je to kuskus, rýžové nudle, a úžasně variabilní listové těsto (s jablky, ananasem, slaní šneci, s marmeládou, tvarohem, pudinkem...). Na obrázku s jablky, skořicí, máslem, sušenými brusinkami, ořechy :-)
Recepty, které sklidily úspěch, si zapisuji do malého notýsku - většinou zaberou tři řádky. No, babička by se divila, kde zůstalo knedlo vepřo zelo, kachna a vývar na polívku, který se pomalu vaří přes noc. Myslím, že to umění vaření zůstane, ale také se čím dál častěji vaří rychlá, jednoduchá jídla, objednává pizza a vychutnáváme si i možnost chodit zas do restauraci.
A co vy? Jakému vaření dáváte přednost. A umíte knedlíky?
A na závěr jednu dobrotu. Nahrazuje brambůrky. Tohle je brambora na špejli potřená olejem, obalená v paprice, česneku, sýru, soli, a upečená v troubě .-)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji moc za návštěvu i komentář. Jak jsem se přesvědčila, jste skvělí .-)