sobota 14. března 2015

Životní poslání

Znáte Tajemství? Ten film nebo knihu? Ve filmu jeden muž říká podobná slova - ve vesmíru neexistuje žádná tabule, na které by bylo napsáno, tento muž (žena) a vaše jméno, jehož životním cílem je... a teď tři tečky, a jediný náš úkol je najít tu tabuli, přečíst tato slova a zařídit se podle nich.
Neexistuje. A přesto ji tak často hledáme. Tabuli s nápisem. Mimo nás. U rodičů, známých, kolegů, superstar... Máme otázky. Co je mým životním cílem? Co je mým životním posláním? K čemu se hodím? Čemu se mám věnovat?
Někdo s hledáním skončí, usadí se, občas je nespokojen, nadává, ale neudělá nic pro změnu. Jiný hledá stále, zkouší drogy, harazd se životem, nezávazný sex, víc a víc peněz... Hledáme, co by nás konečně uspokojilo. Co by nás konečně naplnilo a učinilo šťastným.
Kdo jsem, čím jsem, co mám dělat? Bojovat? Zařadit se do společnosti? Někdy je to hledání ode zdi ke zdi... A pak najednou... Potkáte lidi, kteří vyzařují vnitřní spokojenost. Jsou to umělci, léčitelé, inženýři, řemeslníci... Jsou to obyčejní lidé. Nezáleží na profesi. Jsou to lidé, kteří nacházejí radost v tom, co dělají. Ti našli životní poslání. Od těch se můžeme učit.
Učit se. Ale každý krok je na nás. Každý krok k našemu životnímu poslání. K tomu zasloužit se o to dělat to, co nám přináší radost. Činnost, která obohacuje nás,... a kterou jsme prospěšní druhým.
Myslím, že to důležité není někde venku, ale uvnitř každého z nás. A pokud se budeme ptát sami sebe, nalezneme i odpovědi. Na naši radost, místo na tomto světě, i na naše životní poslání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji moc za návštěvu i komentář. Jak jsem se přesvědčila, jste skvělí .-)