pondělí 23. března 2015

Vílí sněm

Každý den mají víly sněm. Není povinný, ale většinou přijdou všechny víly. Tedy ty, co bydlí blízko. A pokud nemají nic nutného na práci. Pokud se nemusejí starat o květiny, starat o malá vílátka nebo hlídat. Víly si navzájem povědí, co je nutné udělat, co kterou vílu trápí a rozhodnou, jak by se jí dalo pomoci, ale i co se podařilo nebo zda se chystá nějaký zábavný večírek.
Vílí sněm svolává jemný cinkot zvonku. Vílák zvonku jemně rozhoupe jeho stonek a zvonek pak hlásí na všechny strany. "Víly, přijďte na vílí sněm." Nebo se do stonku opře s větší silou a zvonek hlásí: "Pozor, bude déšť, přijde bouřka." Nebo ho rozhoupe ještě více a zvonek pak varuje: "Schovejte se, jdou lidé."
Dnes zvonek ale nehlásil nic. Víly přesto přišly na vílí sněm. Nebo právě proto. Bylo jich opravdu hodně. Všechny zajímala jedna věc. "Co se stalo se zvonkem? Proč nás nevaroval před bouřkou? Proč nesvolává na vílí sněm?"
Hned jako první vystoupil vílák bouřky: "Někdo mi ukradl rostlinky bouřky i kouzelný prášek. Byl jsem včera u své kamarádky muškátové víly, a někdo způsobil bouřku."
Víly se tázavě po sobě dívaly. Ví některá něco dalšího? Kdo to mohl být? A kde je vílák zvonku? Žádná nic nevěděla. Co budou dělat? Měly hned několik návrhů. Někdo navrhoval najít hlavně víláka zvonku. Někomu se zdálo nejlepší najít zloděje. A někdo zas, že to nejsprávnější je rozdělit se.

Pomoz vílám rozhodnout se: Hledání zvonku, rozdělí se, nebo budou pátrat po zloději 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji moc za návštěvu i komentář. Jak jsem se přesvědčila, jste skvělí .-)