sobota 1. srpna 2020

Červenec

Tento měsíc jsem si vzpomněla na předpověď k tomuto roku čínské myši (krysy). Tvrdě pracovat, ale i odpočívat, meditovat, uklízet venku i v sobě, setkávat se u kovových konvic na čaj nebo na kafe a povídat si… (Kdo by si chtěl připomenout předpověď 2020). Listuji diářem a mám pocit, že v červenci bylo nějak všechno, co mohlo být.

Červen byl pro mě hodně náročný. Hlavně na psychiku. Takže jak jinak zahájit červenec než ulehnutím do postele. A postupně to, co se stalo, strávit. A dát si na to čas a volno.

A i třeba procházku o samotě na místo, kde to mám ráda. I když tentokrát jsem v touze objevovat, trochu zabloudila a v návalu šílenství, já se z těch hlubokých lesů nedostanu a sežerou mě divoká prasata, to měla i s adrenalinem. Snažila jsem jít po cestě zpět a zahnout tam, kde jsem zahla… A zajímavé je, že cesta zpět, i když je stejná jako cesta tam, je vlastně úplně jiná. Tápala jsem, nic nepoznávala,… ale jsem tady :-)

Prázdninovou dovolenou s dcerou v Litoměřicích jsme si obě moc užily. Krásná dovolená plná příjemných lidí. Napsala jsem toho o ní ažaž, ale nějak nešlo zkrátit. Moc budeme vzpomínat na všechny hezké chvíle, zajímavá místa a skvělé lidi.

Jako blesk z čistého nebe (i když všichni víme, že i na ten blesk se musí nahromadit částice s kladným a záporným nábojem) přišel konec blog.cz. S odstupem času myslím, že to bylo to nejlepší, co se mohlo stát. Delší dobu to tam nefungovalo, člověka to občas štvalo, ale ten konečný krok udělat nechtěl… Tak to blog vyřešil po svém. Nejde udělat změna, tak to zrušíme. Jen myslím, že měsíc na přesídlení je hodně krátká doba – zvlášť v době dovolených.
A je to takové zvláštní, že jsem z toho měla nějaký pocit „sounáležitosti“, snahy vzájemné pomoci,… (děkuji  Marija). Objevila jsem tu krásné blogy a milé blogerky, které jsem neznala. A objevila jsem i ty, kteří na blogu byli a přitom jsme se nepotkali. Ovládání mi už nepřijde tak strašně těžké a dokonce přívětivější než na blogu…Zvykla jsem si rychle. A za to děkuji nejen těm, kteří se přesunuli tak jako já, ale i stávajícím blogerkám. Zúčastnila jsem se výzvy slunečnice a teď zkouším výzvu Vendy W (pracuji na tom, pracuji a moc mě to baví, i když náročné vymyslet a vyfotit). Děkuji moc.


Utratila jsem také penízky za dětskou radost. Pro tu starší oblečení, které si koupila na výletu s kamarádkou, pro ta malá prťata kolotoče. Není nad to vidět, že jsou děti šťastné.
Otevírám se také světu. Ukázala jsem kamarádkám fotoknihu z fotek naší krajiny, a i když jsem ve fotolabu v soutěži nevyhrála, dostalo se mi od kamarádek ocenění. On člověk nemusí hned být na těch stupních vítězů (i když vyhrát ten vysněný foťák by se hodilo) :-) Přiznávám, že byli lepší .-) Ale stačí přece, když člověk dělá věci, které mu přináší radost a možná i druhé potěší.

Něco jsem dokončila. A něco nového se opět přede mnou otevírá. Začala jsem uklízet skříně a vzniklo z toho vyklízení pokojíku dcery a přendavání věcí a… uvidíme, kdy napíši, je hotov nový pokojík pro slečnu.


Přeji vám krásný srpen, ať ještě nachytáme trošku toho tepla a sluníčka. Užijeme s dětmi (i bez dětí) prázdnin. A ať je prostě fajn.


37 komentářů:

  1. Pěkné- čtivé shrnutí Tvého měsíce července, doplněného hezkými fotkami.
    Tak ať srpen vyjde stejně pěkně !
    Prima víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji ti moc. Také hezký víkend a celý srpen .-)

      Vymazat
  2. Nádherné fotky. Obzvláště ty hmyzí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to mi makro zrovna moc fotit nejde - holt někdy se zadaří, když hmyz chvíli postojí .-)

      Vymazat
  3. Nové objevy za tu trochu bloudění skoro vždycky stojí :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, tak s tím souhlasím. Ale ta představa, že budu z mobilu volat, jsem tady, u toho velkého dubu, přijďte pro mě :-) :-)

      Vymazat
  4. Moc zdravím)))) a přeji krásné pokračování léta a výletování.
    Děkuji za virtuální návštěvu na mém blogu. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, také hezký srpen. Váš výlet do Zoo, který máš na blogu, se mi moc líbil. Tak ať si také ještě užijete krásných letních chvil.

      Vymazat
  5. Těší mne, že další duše se přidala k mé výzvě. Taky mne mrzí že b.cz mizí v propadlišti dějin a a ním devět let mého blogování. Ale když začaly před dvěma lety první velké problémy, moje netrpělivost ale vlastně i trpělivost přetekla a já se přestěhovala sem. Udělala jsem dobře, teď nemám stres s přetahováním blogu. navíc díky Veruce a jejímu mužovi jsem nepřišla o komenty, přetáhli mi blog sakumprásk se vším. Druhý bohužel takové štěstí neměl, ten jsem si stáhla podle návodu na b.cz takže jsem o komenty přišla. Ale ono jich tam zas tolik nebylo, byl to blog o fotovýzvách a pak jsem na něj implantovala i moje tvoření. Dneska si užívám tepla a sluníčka a ráchání ve vodě....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, tak ty komentáře mě hodně mrzely. Přišlo mi to takové zničení práce těch druhých. Většinou mi opravdu udělaly radost, a ráda jsem se k nim třeba i vrátila... Na blogu se mi podařilo spojit se s jednou blogerkou, která ukončila blog. Ale když to takhle blog definitivně zabalí, už o nějaké známé přijdu, pokud blog nepřesunou... Tak ještě 15 dní... Udělala jsi dobře, že ses přesunula už dřív. Krásné prázdninové dny.

      Vymazat
  6. Hezké rozjímání doplněné krásnými fotkami.Já neměla fotografický blog dlouho a jak začal zlobit přestěhovala jsem se sem a jsem tu tři roky.Na výzvě také pracuji.Baví mě to a jsem ráda,že jsi další,která se přidala,protože pokud vím,moc nás není.
    Tak ať se Ti vše daří,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji moc za návštěvu a milý komentář. Moc se mi líbilo, jak se ti podařilo zachytit tu srnku, to chce rychlou reakci. Těším se na další tvé fotografie. Také krásné a pohodové prázdniny, Jitko.

    OdpovědětVymazat
  8. Zbožňujem tento blog. Je plný krásnych energií a optimizmu. Fotky sa fakt povedly :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já zas obdivuji vás dva v Austrálii .-) A moc ráda se dovídám o novinkách, pro mě dalekých místech i o vašich příbězích... Jste dobří .-)

      Vymazat
  9. Moc hezky jsi shrnula svůj život v červenci. Ráda jsem si to přečetla. Měj pěknou neděli a moc hezké fotografie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Hezký srpen, hodně pohody a radosti.

      Vymazat
  10. Krásné shrnutí měsíce července a hezké fotky. Také jsem se už ocitla sama v neznámém lese a věřila, že cestu k autu najdu. A dceru chválím, někdo by první kapesné utratil jen za sebe, dcera Tě vzala na oběd a to je nejvíc.
    Přeji prima srpen. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, fakt mě tím dostala. Hlavně tím, že mi prostě chtěla udělat radost. Při bloudění je nejdůležitější nezmatkovat. Také pěkný srpen, ať v něm jsou ještě nějaké příjemné výlety.

      Vymazat
  11. Doufám, že to špatné máš za sebou a srpen přinese zase zajímavé a milé chvíle i lidi kolem tebe. Moc ti to přeji,zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Evko. Já doufám, že přinese trošku té hravosti. Tak, jak se to daří tobě... třeba toho Simpsona si vždy vybavím, když koukám na zajímavé kmeny stromů .-)

      Vymazat
  12. Je nádherné být pyšná na dítě, užívej si ten pocit, zasloužíš si ho.
    Krásný barevný srpen, hodně slunce, lásky a pohody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, máš pravdu. Ani víc psát nemusím, ty určitě víš, jakou radost mám jako máma .-) Děkuji a také krásný srpen, ať je vláhy akorát a věci se tak pěkně poskládají, že je čas na práci, na blízké i na zábavu .-)

      Vymazat
  13. Přeji spoustu dalších dní naplněných elánem a spokojeností, která je z příspěvku cítit. Moc zdravím, Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Katko. Také hodně radosti a krásné prázdninové dny.

      Vymazat
  14. I mě zaujaly poslední věty - pýcha na dítě. To je přece i výsledek tvé práce a výchovy. A tak - gratuluji!
    A přeji hezký srpen! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, při těch bolístkách, co jsem jí nechtěně způsobila, máme hezký vztah a roste z ní dobrý člověk. A to je pro mě nejvíc .-) Děkuji, krásné dny.

      Vymazat
  15. Moc hezky napsaný článek a krásné fotografie. Připomněla jsi mi jednoho z mých synů, který mi za první výplatu koupil zlatý prstýnek...to byla bomba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fíha, to je teda. Také chtěl mamce udělat velkou radost a podělit se .-) Děti jsou úžasné a překvapují. Tak jen krásná překvápka.

      Vymazat
    2. Járo, každé mamince přeji takový zážitek - ocenění od dítěte, když toto dospěje.Já jsem dostala od dcery z první výplaty mohérový svetr a opium - parfém. Taky mě to dostalo.
      Zdravím vás, děvčata. Jiřina z N.

      Vymazat
  16. Už mockrát se mi potvrdilo, že všechno zlé, je k něčemu dobré. člověk se bojí novot, když už se někde zabydlel a pořád nějak věří, že to půjde. A pak podá neuvěřitelné výkony, když je přinucen bojovat o život. Tím mám samozřejmě na mysli ty naše blogy na blog.cz, ale ono to je tak i v životě. Já mám také velkou radost, že se daří stěhování i kamarádkám, které nemají nikoho, kdo by jim s tím pomohl a mám radost, že se neztratily, mám radost, že nacházím nové lidi. Být hrdá na dítě je to nejkrásnější, co člověka může potkat. Je naprosto logické, že svou radost nad dceřiným úspěchem chceš sdělit světu. Fotoknihy také ráda dělám. Nejprve jsem je dělala u Fotolabu a nyní se mi líbí Hapy Foto. Mívají občas úžasné slevy. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marija, máš pravdu. O blogu i o životě. Děkuji ti. U fotoknih jsem pořád nějak zvyklá na jednu firmu, i když vím, že mají vysoké ceny, zatím bylo vždy kvalitní a byla jsem spokojená... Ale nevím, jinde jsem nezkoušela, třeba bych byla překvapená .-)

      Vymazat
  17. Vypadá to jako fajn červenec. Přeji krásný srpen.
    Nádherné fotografie přírody. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, Moniko. I tobě a rodince krásný srpen.

      Vymazat
  18. Odpovědi
    1. Já jak kdy. Někdy mi ty pocity vrátí zpátky a znásobí... Ale jinak mám les skutečně ráda a čerpám v něm energii.

      Vymazat

Děkuji moc za návštěvu i komentář. Jak jsem se přesvědčila, jste skvělí .-)