pátek 1. ledna 2021

Rok 2021 - trochu kartářství

Už jsem tu psala, že na konci roku si tahám z balíčku andělských karet na každý měsíc jednu kartu. Zkusila jsem si vytáhnout karty jako poselství těm, kteří budou číst. Není to předpověď, je to jen takové krátké zamyšlení a povzbuzení k jednotlivých měsícům. Za inspiraci děkuji kartičkám Andělé krystalů od Doreen Virtue. Snažila jsem se jen neopisovat slova Doreen Virtue, ale dát něco svého, jak na mě karty a kameny, přiřazené ke kartám, působí.


Leden – Jantar. Jantarová komnata? Co asi skrývá? Pokud dostaneme povolení dveře otevřít a vstoupit. Jenže těmi, kdo mají klíč, jsme jen my sami. Může nás trápit hodně věcí, ale vždy se dá najít ten kousek naděje. I když budeme zoufalí, i když se nebude dařit, možná existuje ten úkryt, kam se můžeme schovat a znova načerpat sílu do dalších činností.
Únor – Citrín. Někdy si kousneme toho kyselého, až zkřivíme ústa. Ale i to kyselé je potřeba. I to kyselé patří k chutím. Nemůžeme si říct, že to okusit nechceme. Možná je cestou přijmout to, občas i tu tvář zkřivit, ale počkat si, až si ten život opět budeme moci osladit.
Březen – Kalcit. Nejběžnější krystal mnoha barev. Někdy je mnoho povinností, na člověka se všechno valí a není úniku. Tím víc je potřeba pečovat o sebe. Tím víc je potřeba dopřávat si odpočinek, navštívit přátele, chodit do přírody... Nejen práce, ale i odpočinek se dá naplánovat.
Duben – Ametyst. Zvenku obyčejný kámen, uvnitř fialová zář. Jací jsme? Zvenku obyčejní, podobní, a uvnitř každého z nás září naše skutečné já. Před někým ho schováváme, chováme se podle zavedených rolí, abychom nevybočovali. Ale měli bychom si dovolit i zářit, ukázat naše skutečné já. Alespoň mezi těmi, o kterých víme, že nás právě takové přijímají.
Květen – Nefrit. Zelený léčivý kámen. Zelená je barva domova a zdraví. Uzdravení našich neduhů. Uzdravení našich vztahů. Věnovat se sobě a věnovat se sobě navzájem. Léčba vírou, optimismem i modlitbou.
Červen – Záhněda. Některé problémy jsou temné. Některé problémy se táhnout z minulosti. Některé problémy jsou způsobeny naším špatným pochopením dané situace. Všechno rozebrat a vyřešit – to by chtěl člověk. Možná je na čase odpustit a zapomenout.
Červenec – Akvamarín – kámen pro všechny umělce. Co v sobě objevit nějaký talent? Co takhle zkusit psát, malovat nebo zpívat. Co zkusit nějakou činnost, kterou jste chtěli dělat, ale nebyl čas nebo jste ji zavrhli jako nedůležitou? Je možné, že tím, že se budete zabývat činností blízkou vašemu srdci, obohatíte i okolí.
Srpen – Granát a Vltavín. Na srpen jsem z balíčku vytáhla tyto dvě karty. Granátové jablko a kámen, který se těží jen u nás. Možná jsme jen malý stát, málokdo ve světě ví, kde leží naše země. Ale jsou tu výjimeční lidé, máme umělce, sportovce i vědce, kteří nás mohou reprezentovat. Nezbavujte se toho malého, nemusí to být bezvýznamné. A granátové jablko schovává v sobě zrníčka. Sladká a šťavnatá. Možná i život má pro nás ta šťavnatá zrníčka. Schovaná pod trpkou slupkou.
Září – Zlato. Drahý kov. To, co je zlaté, je opravdové. Všechny naše kroky můžou vést k záměru, který si vybereme. Můžeme dosáhnout našich cílů, pokud budeme myslet vše opravdově a skutečně. Pokud budeme mít správnou víru a nebudeme se bát selhání.
Říjen – Žlutý jaspis. Síla, odvaha, sebedůvěra. Mít všechno pod kontrolou, ovládat druhé, myslet si, že my sami jsme ovládaní – to není tím správným. Na každou hru jsou potřeba dva lidé. Pokud nechcete být ovládaní, přestaňte se tak chovat. Snažit se mít všechno pod kontrolou znamená vyčerpání. Nechte věci plynout.
Listopad – Apatit – klamný, zavádějící. Co je opravdové? Co je jasné? Během roku jste překonali mnoho překážek. Možná jste nedošli tak daleko jako ostatní. Možná máte pocit, že jste toho neudělali dost. Ale to je klamné. Neporovnávejte se. Dívejte se jen na svůj vývoj. Nemusíte být dokonalí. Jste jedineční.
Prosinec – Tanzanit. Kámen pojmenovaný podle svého naleziště – Tanzánie. Je to kámen lásky, znovu otvírání našich srdcí. Vytáhla jsem ho na prosinec, kdy slavíme vánoce. Jsme k sobě milejší, otevřenější, scházíme se na návštěvách, obdarováváme se. Laskavost. Ta nic nestojí. A máme ji všichni v srdci.

Šťastný nový rok 2021

36 komentářů:

  1. Ty karty jsou vážně zajímavé, přeji, ať inspirují jen v tom dobrém :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že tam nic špatného není a záleží na našem úhlu pohledu... Děkuji, Janinko.

      Vymazat
  2. Snad nám budou karty přát )))

    OdpovědětVymazat
  3. Já doufám, že nám budou přát nejen karty. Je to zajímavé povídání, díky ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evko, ať máš kolem sebe jen příjemné lidi. Pak karty nebudou ani potřeba .-)

      Vymazat
  4. Podle tvého výkladu by měl být rok 2021 velmi zajímavý, třeba jsi se v něčem trefila, uvidíme :) Přeji ti do nového roku vše nejlepší, hodně radostí a žádné starosti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Eliss, i tobě krásné dny nového roku.

      Vymazat
  5. Zajímavý výklad, uvidíme, co se splní.

    OdpovědětVymazat
  6. Snad bude tento rok aspoň o trochu lepší než ten rouškový.

    OdpovědětVymazat
  7. Milá vílo,
    já jsem na tohle ještě nedozrála. Karty všeho druhu jsou doménou mé kamarádky, která se jim věnuje celý život, jsou jí dané do vínku a s nimi to dokonale umí.
    Jestli ti všechny tyhle barvy přinesou kus lásky, štěstí, pohody a pevného zdraví, budu ráda a přeji ti od srdce, aby přišel do tvého žití člověk, který to vše potvrdí, podtrhne a rozsvítí tvá nádherná kukadla.
    Ať víly tančí, radují se a drží nad námi obyčejnými ochranou ruku, budeme jí potřebovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, blondýnko. Zatím víla tloustne u vánočního cukroví a filmů, ale ona se zase s jarem probudí .-) Děkuji a krásné dny. To víš, kdybych měla tu moc, naložím ti také porci radosti... i když zkušenosti s dcerou máme, že víly přání plní .-)

      Vymazat
  8. Zajímavý pohled, děkuji za něj, početla jsem si.
    Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavé čtení.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  10. Jsou věci mezi nebem a zemí, občas se dívám na horoskop, i když tomu nepřikládám nějakou váhou, občas se něco z něj opravdu v mém životě vyvrbí...jen tedy na tu skvělou pracovní nabídku se skvělým platem už marně rok čekám každý měsíc kdy mi to je prorokováno. A furt nic! ;-) :D ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, už by to vážně mělo u tebe klapnout s tou skvělou pracovní nabídkou. To máš pravdu. Tak třeba letos .-)

      Vymazat
  11. Jak píše Vendy,jsou věci mezi nebem a zemí.Jsem spíše nevěřící,ale na druhou stranu si říkám,že na tom něco bude.Tvůj výklad je zajímavý a ráda jsem si ho přečetla a zamyslela.
    Musíme věřit,že bude lépe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, pro mě je to také zajímavá zábava a na kartách je povzbuzení, ale nic se nemá přehánět .-) Bylo zajímavé, jak mi to vyšlo, ale kdo ví, jaký bude tento rok. Snad dobrý .-)

      Vymazat
  12. Červenec je dle mého gusta (a mám narozeniny). Nicméně jsem si ještě do rukávu pro jistotu schoval červené eso.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, tak to se povedlo. A to červené eso bych také brala :-)

      Vymazat
  13. Krásný přehled :) Červenec vypadá obzvlášť fajn, na něj se těším, už aby to léto přišlo...

    Přeji Ti šťastný vstup do nového roku 2021, hodně zdraví, lásky, energie a harmonie do života.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Leri. Také hezký a ispirativní rok 2021.

      Vymazat
  14. Krásně sesumarizováno.
    Nechť jsme plní naděje a víry ve šťastné konce, ať nás múza líbá na čelo, ať se staráme o druhé, ale i o sebe, ať jsme trpěliví a laskaví, ať se rozzáříme v těch nejkrásnějších a nejsmělejších barvách.
    Krásný, zdravý a šťastný rok 2021!
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné přání. K tomu není co dodat .-) Děkuji, Katko

      Vymazat
  15. Ja mám takéto "ezoterickéô veci veľmi rada a sama sa o ne zaujímam. Super zhrnutie :-) ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  16. Vůbec se v těchto věcech nevyznám. Někde jsem ale četla, že k mému znamení se hodí jantar. Karty jsou pro mne záhada a tak jim nevěřím, ale jsou lidé, kteří jim přikládají velký význam a s kartářkami se radí i mnozí podnikatelé před uzavíráním smluv. je to prostě pro mne zvláštní svět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marijo, pro mě je to někdy záhada, když si třeba tahám tři karty na minulost, přítomnost a budoucnost a za pár dní mi karta, která byla dřív budoucnost padne do minulosti. Přitom to poctivě míchám :-) Když si vykládám na nějaký problémem, tak mi karty dají zas trochu jiný náhled. Někdy si jich několik měsíců nevšimnu a někdy mám chuť je zamíchat denně .-)

      Vymazat

Děkuji moc za návštěvu i komentář. Jak jsem se přesvědčila, jste skvělí .-)