sobota 1. května 2021

Duben

Duben byl měsícem čokolády. Nevím, co bylo tím prvotním impulsem, jestli dobrá bonboniéra, nebo protože jsme si zkrátka potřebovali obalit nervy.
V práci mě čekal roční pohovor a za hodnocení průměrná jsem ráda. Lepší, než vyčuhovat na jednu nebo druhou stranu. 

Nějak rychle tento měsíc utekl. Na velikonoce jsme barvily voskem jen kraslice jako úkol do školy. Koledníci se letos neukázali žádní. Už taky vím, jak se plete pomlázka, ale nevím, jestli za rok si vzpomenu.

Jarní úklid mě donutil udělat pták, který mi pokadil okno. A na vnitřním parapetu mám zasazené kytičky, které by chtěly už dát ven do hlíny… Kdyby nemrzlo. Holky v práci mi přinesly přebydky jejich kytiček a na zahrádce už to konečně začíná rozkvétat. Narcisky, tulipány i pampelišky. Zatím tedy poskrovnu, ale v přírodě už to krásně kvete bíle i růžově a žlutě a zeleň je také taková svěží, jarní.

I když teplou bundu jsem odložila jen pár dní. Zato definitivně mi přestal fungovat starý mobil a nový jsem si zatím nevybrala. A ve vesnici byla zahájena oprava komunikace, která má trvat přes rok. Výhodu to má, přestaly přes nás jezdit kamiony. Auta se naučila objíždět přes upravenou polní cestu, kudy chodíme na procházku.
Smutné bylo rozloučení s naší kočičkou. Deset let jsme ji měli. Byla více venkovní, jen v zimě se hřála doma, chytala ptáčky i myši, někdy přitáhla i něco většího. Lezla po stromech, uměla vyskočit i na parapet okna... A jen poslední dva dny jí už přestalo chutnat a byla skleslá, ale odešla sama. A utěšujeme se tím, že měla opravdu pěkný kočičí nezávislý život.

Radostí je mi to moje štěstí – rozkvetlá gerbera od dcery.

Krásné květnové dny, ať už dnes slavíte svátek práce nebo lásky.










17 komentářů:

  1. V práci dopadlo hodnocení dobře, dcera určitě také přijímačky zvládne. Držím pěsti, zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přeji úspěšné zvládnutí přijímaček a krásné májové dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Přeji dceři, aby přijímačky zvládla. Mějte obě krásné majové dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Lenko, i pá přeji přijímačky na jedničku a krásný nová měsíc!
    Měj pohodovou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Prijímačky určite dobre dopadnú :-)
    Tie prvosienky sú moje obľúbené. Je z nich vynikajúci čaj. Ako dieťa som si strašne rada zbierala.

    OdpovědětVymazat
  6. Gerbera je nádherná. Krásný květen vinšuji.

    OdpovědětVymazat
  7. Držím palce na přijímačky a taky klid v práci :) Kočičky je mi líto, máme dva takové chlupáče...
    Měj se dobře. Marie

    OdpovědětVymazat
  8. Kočička je krásná, je to smutné, ale třeba se má v kočičím nebíčku zase dobře ♥ Také by mi udělalo radost, kdyby kolem našeho domku přestaly jezdit kamiony...

    OdpovědětVymazat
  9. Lenka zdraví Lenku.Ať dopadnou přijímačky dobře, jsou s tím starosti, to je jasné. Měj se hezky.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Chudák polní cesta, ta si užije. Gerbera je ovšem krásná! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásně jsi shrnula měsíc, odchod mazlíčka je smutný, taky jsme to zažili vloni po 14 letech, ale bohužel to patří k životu. Ať dopadnou dobře přijímačky a měj pohodový vstup do nového týdne.

    OdpovědětVymazat
  12. Také jsem absolvovala roční hodnocení, také nerada vyčuhuju, ale tady se mi to nevede, extrémně vyčuhuju na jednu stranu :D. Ale naše paní ředitelka je v pohodě a nenutí mě do kariérního postupu, protože moc dobře ví, jak to mám nastavené s rodinou a volným časem.
    Dcerce přeji, aby ji přijímačky vyšly a kočičce, aby tam na vás z kočičího nebe dávala pozor.
    Krásný máj přeji :).

    OdpovědětVymazat
  13. Určo bude všechno OK a jak má být! Loučení s chlupáčkama je vždycky hodně těžké, už jich mám za sebou hodně. Nezvykne si na to člověk nikdy. Je fakt, že je všechno letos zabržděné. A protože furt makám na zahradě (když tedy zrovna nepadají trakaře), abych měla všechno hotové pro případ že bych musela nastoupit na tu operaci ruky, tak nechodím zas na procházky a ani netuším, jestli už nahoře na kopci kvetou myrobalány. Že jsi ráda že okolo nejezdí kamiony se ti nedivím, tady vždycky když zavřou hlavní kvůli bouračce, valí nám to přes ves a to je tedy radost. Dokážu pochopit všechny kteří bydlí u hlavních tahů, že jsou nešťastní z té dopravy. my to máme vždycky jen několik hodin, oni pořád.

    OdpovědětVymazat
  14. Ano, na designu by dcera musela kreslit opravdu hodně. Ale archivnictví, to není zase taková věda :-) Tak ať v květnu potřebujete co nejmíň obalovat nervy!

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné shrnutí měsíce.Dceři přeji,aby ji vyšla škola,kam chce jít.
    Že vám odešla kočička mě hodně zasáhlo.Moje kočičce bude v srpnu 10 a chtěla bych,aby tu s námi ještě pár let byla.Děsím se,že by už mohla odejít.
    učím se psát levačkou a docela to jde.
    měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  16. Ta hodnocení jsou vždy stresová záležitost. Být průměrem je vlastně výhra. Dceri6 přeji, aby byla orijata6 na vybranou skolu. Dověděla jsem se, že přijímačky byly těžké, vůbec nebraly v potaz,buď výuka stála za prd.
    Je smutné, když nás opustí domácí kamarád. Přeji, aby květen byl radostnější optimističtější.

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji moc všem za přání a milé komentáře.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za návštěvu i komentář. Jak jsem se přesvědčila, jste skvělí .-)