pondělí 29. srpna 2022

ZOO Praha

Když se zpětně vracím, moc nerozumím tomu, jak se nám ten výlet tak pokazil. 
Surikaty

Zapomněly jsme v metru vystoupit a přejely stanici. Věděly jsme, kde vystoupit a přesto obě seděly, dokud jsme neuslyšely název stanice, kterou jsme neznaly. Ještě že metro jezdí každou chvíli.
Chtěla jsem ušetřit čas ve frontě a lístek koupila online na kartu, chtělo to stáhnout aplikaci - výsledek - za pomoci jednoho zaměstnance zoo jsem zápasila s čarovým kódem a tečkou, stáhnout do aplikace, otevřít v mailu, zmenšit kód, zvětšit kód - a to jsem ještě vždy šla na stranu, aby prošli lidé, kteří za mnou vytvořili frontu.
Los

Jen 2 tis. lidí v zoo, když jsme tam dorazily my (pamatujeme i přes 10tis.) Ale všichni snad šli stejnou trasou. Dva kočárky vedle sebe blokovaly cestu a děti lítaly, křičely (nutno říct že hlavně nadšením) a většinou rodiče měly bůhví kde. A když jedna maminka říkala synovi "vidíš snad, že se ostatní děti chovají jako ty?" Neudržely jsme se a dvojhlasně jsme s dcerou odpověděly "ano".

Sponzorujeme v ZOO jedno zvířátko. Ale až pozdě nám došlo, že jsme se na něj ani nebyly podívat, jak jsme se snažily dostat z davu, prostě jsme ho nenašly a nepozdravily.
Mangusta liščí

Sledovaly jsme, kdy je krmení zvířat a které bychom mohly stihnout, protože se rádi o zvířatech něco dovídáme. Stihly jsme jediné - krmení želv. Jenže jsme čekaly v pavilonu a krmení se konalo venku. Když nám to došlo, viděly jsme jen, že meloun je pro želvy pochoutka.
Mázlá želva "v běhu"

Vždy si návštěvu v zoo užíváme, jsme do zavíračky, nebo jak nám poslední spoj dovolí, tentokrát jsme odešly brzy. A to ještě s myšlenkou - že na 1 narozené gorilí mládě v zajetí připadá 100 úmrtí goril v přírodě :-(

Ať vy máte hezčí poslední prázdninové dny 


27 komentářů:

  1. V ZOO už jsem nebyla docela dlouho. Asi si uděláme výlet 😉😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evko, udělejte, ale doporučuji všední den po prázdninách :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Leni, zoo navštěvujeme často díky vnučkám, které to mají rády. Letos jsme byli v Olomouci, Dvoře Králové a v Chlebech. Měj se dobře, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, to jste stihli dost zoo a samá zajímavá. Ve Dvoře jsme kdysi byly a v Olomouci jsem slyšela, že je pěkná zoo. Krásné dny

      Vymazat
  3. Do pražské ZOO jsem řadu let chodil odpočívat v příjemném prostředí v pondělí po absolvovaném pražském maratónu. Jenže - poslední jsem běžel před deseti lety, tak asi budu muset jednou zajít do Tróje jen tak :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čerfe, my každý rok koukáme, co je v zoo zas nové. Pořád se buduje a přibývají zvířata. Asi bys byl překvapený, kdybys zašel .-) Tak ať ti to vyjde. Některá zvířata i pěkně pózují

      Vymazat
  4. Leni, mám ZOO ráda, ale z i tebou popsaných situaci si už teď vybírám dobu, kdy tam většinou nejsou davy. Zajímavá je třeba zimní procházka po zahradě, to se zvířata chovají jinak a lidí je méně...
    Děkuji za fotky a přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, máš pravdu. My tam jezdíme taky rády. Když jsme bydleli v Praze a měli permanentku, zašli jsme třeba i po práci. A zvlášť v zimě tam bylo málo lidí a snad i zvířata si to užívala. Vzpomínáme na slona, který na nás stříkal z chobotu vodu.

      Vymazat
  5. V ZOO jsme byly v květnu s dcerou a Bobulí, lidí bylo dost, ale taky ještě ne plná kapacita, zpovykaných dětiček a jejich rodičů bylo taky valná část, ale nadšení Bobule to všechno eliminovalo. I já tedy už někdy měla co dělat abych se udržela a neseřvala jak děti, tak jejich rodiče že tam nejsou sami a nepatří to jen jim ať se podle toho chovají....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, já to chápu, že je to pro děti zážitek, ale těm zvířatům, aby dávali sluchátka nebo pilulky - poslouchat tohle celé dny. Ti se už určitě těší, až bude po sezóně :-)

      Vymazat
  6. Kdysi s dětmi jsme do ZOO Praha chodívali několikrát do roka, někdy pluli i lodí, ale už jsem tam hodně dlouho nebyla. Díky za připomenutí. Měj klidný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, a my zas nikdy tu loď nezkusili. Tak třeba se zas podíváte. Krásné dny

      Vymazat
  7. Muselo to být zajímavé i přes ty nepříjemnosti. Já ZOO jako návštěvník nevyhledávám, opravdu je to spíš pro děcka. Rozhodl jsem se letos pokročit s další výsadbou vinohradu pro tátu. Vždy chtěl mít ve sklepě regál s vlastním vínem. Bohužel s těma galánkama na které spoléhal, by neměl ani vědro s vodou na zahradě, natož rybník. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme dřív chodili do zoo hodně a dceru hodně zajímaly informace o zvířatech. Nejdřív jsem jí je četla a jakmile se naučila číst, tak si je slabikovala sama. Takže to není jen o tom, že ten slon má dlouhý chobot, a snaha zahlédnout nějaké zvíře. Je to vždy i takové rozumování a povídání si. Letos to bylo o ubývání zvířat v přírodě a chudáci zvířata v zajetí - a i z toho jsme pak měli zkaženou náladu, i když jsme si logicky zdůvodňovali klady zoologických zahrad.
      Ať se ti daří vinohrad. Měj pěkné dny

      Vymazat
  8. Lenko, my jsme časem navštívili kdejakou ZOO, nejčastěji Děčín a Liberec, v Hodoníně, Plzni, u Hluboké, v Brně, v Líšni, ale mockrát i pražskou, jenže mne už to nebaví a tak chodí můj manžel obvykle do ZOO s mojí kamarádkou Marcelkou a já s Janou, druhou kamarádkou, zatím běháme s foťáky po městě - a je to spokojennost na obou stranách, třeba v Jihlavě nebo v Chomutově.Ta ve Dvoře Králové dovede utahat.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, omlouvám, se, že jsem napsala takovou blbinu, mělo to být po ZOO Brno nikoliv Líšeň, ale Zlín-Lešná! Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Já zmám Brno i Zlín a obě jsou pěkné, každá jiným způsobem. Nevím jak nyní ale v Brně bylo ještě víc nezasavěného prostoru. Lešná je nadupaná mnoha velkými stavbami, ono záleží na penězích které tam jdou.

      Vymazat
    3. Jiřinko, hlavně, že si vyjdete vstříc a spokojení jste všichni. Ve Dvoře jsme byli, safari je určitě zážitek - zvlášť když lvi po obědě nespí, ale potulují se kolem autobusu. Jinak ta zoo ani moc neznám, takže Líšně bych si ani nevšimla - ale dobrý překlep. Hezké dny

      Vymazat
  9. Tady jsem nebyla už hodně dlouho.Vlastně co mně vyrostla vnoučata už do ZOO nechodím.Do Prahy jsme byli hodně zváni synovcem,který tam chodil na brigádu.
    Leni,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  10. Škoda těch drobných lapálií, ale fotky jsou krásné ♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Eliss, i těch fotek jsme udělali letos málo - tohle jsou skoro všechny :-)

      Vymazat
  11. Když jsme byli v pražské ZOO, strávila jsem spoustu času u slonů a vůbec mi nevadilo, že poprchává...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudobko, to věřím. My vždy hledáme i to, který slon je který a mám moc ráda dívat se, jak mláďata narozená v zoo vyrůstají pod ochranou samic.

      Vymazat
  12. Poslední dobou mám pocit, že jsou davy všude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme si zvykli na tu covidovou dobu bez lidí - tak je vlastně dobře, že se to vrátilo do normálu :-)

      Vymazat
  13. Taky se tam chystáme. Loli a zvířátka to jde dohromady)))) Krásné dny přeji. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak ať se výlet podaří a máte méně lidu a hezké počasí. Také hezké dny

      Vymazat

Děkuji moc za návštěvu i komentář. Jak jsem se přesvědčila, jste skvělí .-)